Materialen

Massief hout

Bij massief hout zijn er veel mogelijkheden in verschillende soorten en kleuren. Het hout dat wij gebruiken is verantwoord en heeft een FSC-keurmerk. De materialen kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt zoals: lak, olie, beitst of een andere manier naar wens.

Plaatmaterialen

Er zijn vele soorten plaatmateriaal waar we mee werken. Wij overleggen altijd wat het meest geschikt is voor het project of toepassing. De keuzes die er zijn: gefineerde platen, multiplex, MDF en spaanplaat of wat anders naar wens. De platen kunnen op meerdere manieren afgewerkt worden zoals: fineer in veel verschillende kleuren en soorten, HPL in alle kleuren en structuren en het kan gespoten of geschilderd worden. De kopse en langs kanten van het plaatmateriaal wordt afgewerkt met ABS-band of fineer-band.

Recht en rond werk

Ons werk bestaat niet alleen uit haakse meubels maar ook gebogen of ronde meubels bijvoorbeeld: ronde en ovale tafels, balies of een bar. Er zijn verschillende manieren om het te vervaardigen zoals: stoom buigen of lamineren of via een mal zodat je elke vorm kan krijgen.

Overige materialen.

Wij maken ook meubels van hergebruikt hout en steigerhout. Er zijn ook mogelijkheden om staal, glas of leer in de meubelen te verwerken. Wij gebruiken ook de nieuwste materialen zoals hi-macs en betonstructuur.